I årevis har det ikke været lige nemt for brugere af PrestaShop at integrere Microsoft Dynamics, da der aldrig rigtig har været noget “færdiglavet” til PrestaShop. Der har været dyre årlige løsninger man kunne købe sig til, men disse har altid været igennem en tredjepart, og ellers har man skulle benytte sig af .csv imports gennem FTP.

Vi havde en kunde som ønskede at integrere sit Dynamics 365 Business Central (som det hedder i dag, tidligere Dynamics NAV) direkte med sin PrestaShop, og det kunne altså godt lade sig gøre!

Siden Dynamics kom på Cloud har det været meget nemt at bygge extensions så man kunne integrere og udvide sit økonomisystem. Med C5 og de gamle versioner har det været bøvlet at integrere, og det har altid enten været på en Windows server det skulle gøres eller gennem langhårede .csv filer. Derudover har man med Business Central fået extensions, lidt ligesom vi kender det med moduler fra PrestaShop, så man ikke skal ændre i kernen af Dynamics, og dermed kan modtage opdateringer uden at skulle bekymre sig om sin integrations kompatibilitet.

Prestashop har sin super gode webservice, som mange ofte glemmer, er et rigtig godt integrationsværktøj. Med Prestashops Webservice får man sin egen API man kan integrere med andre systemer i både XML og JSON.

Vi byggede en Microsoft Dynamics extension til kunden, hvor Dynamics 365 Business Central blev direkte integreret med webshoppens Webservice. Det betød vi hverken skulle på en IIS server eller bruge en tredjepart som connect motor.

Integrationen bestod i at kunne:

  1. Overføre ordrer fra Prestastop til Dynamics 365 Business Central
  2. Matche kunder med CVR nummer såfremt de eksisterer i Dynamics
  3. Oprette eller matche varer i NAV baseret på SKU nummer
  4. Ordreoverførsel sker hvert 5. minut og køres af NAV’s eget indbyggede cronjob

 

Her ses opsætning af Job Queue, så den automatisk henter ordrer hvert 5. minut

 

Her ses den extension vi har bygget, hvor vi kan se en liste over alle de ordrer som er importeret.

Der kan forekomme fejl ved ordrer, så integrationen er bygget så vi kan se eventuelle fejl i ordre direkte i Dynamics. Her ses et eksempel på en fejlet ordre, samt med en klar besked om hvad fejlen er.

Da kunden har to webshops, har vi bygget udviddelsen således at den sætter prefix på ordrene, så kunden ved hvilken shop ordren stammer fra.

Vi har bygget denne extension så den er nem at anvende til andre webshops, så er du interesseret i en integration med Dynamics så tøv ikke med at kontakte os.

Vi kan både integrere Prestashop 1.5, Prestashop 1.6, Prestashop 1.7 og thirty bees med Microsoft Dynamics 365 Business Central.