Du har måske hørt om PSD2? Nej — men så har du måske hørt om datoen 14. september, hvor der skal ske noget med dit betalingssystem. Du behøver ikke at gå i panik ligesom du måske gjorde sidste år 25. september da GDPR forordningen trådte i kraft. Vi har samlet alt du skal vide om, hvad du skal gøre inden d. 14 september så du kan være sikker på, at dine kunder stadig kan betale på din webshop.

Hvad er PSD2?
PSD2 er et “EU-direktiv”, der indeholder obligatoriske krav og retningslinjer for onlinehandel. Direktivet har flere dele, men den del som er betyder noget for dig, træder i kraft d. 14 september.

Hvad skal PSD2 gøre?
PSD2 skal være med til at øge sikkerheden ved onlinehandel og bekæmpe kreditkortsvindel. Det bliver gjort ved at man som kunde fremadrettet skal verificere sit køb med en form for bekræftelse.

PSD2 skal gælde på

  • Som minimum på betalinger over 30 euro (225 kr)
  • På abonnementsoprettelser

Den bedste løsning til at overholde PSD2 er brugen af 3DSecure. Det kender du måske allerede i dag, og hvis du i forvejen bruger 3DSecure på alle betalinger, så behøver du ikke at læse videre 🙂 Hvis ikke, så læs hvad du skal gøre forneden.

Læs også vores blogindlæg om bekæmpelse af kreditkortsvindel: https://bulldesign.dk/blog/5-gode-raad-til-hvordan-du-bekaemper-kreditkortsvindel-paa-din-webshop/

Du har nok set dette vindue før, hvis du har handlet på nettet. Vinduet hedder “3D Secure” og det er denne form for bekræftelse, som vil gøre at du overholder PSD2.

 

Hvad skal jeg gøre?
Du skal sikre dig at din webshop og din betalingsgateway understøtter 3DSecure. Hvis du bruger ePay (Bambora), Quickpay m.m. og du benytter et af deres moduler, så understøtter disse moduler med garanti 3D Secure. Deraf vil du som udgangspunkt ikke skulle gøre mere, da disse betalingsgateways automatisk kommer til at opsætte 3D Secure for dig.

Hvis du dog ikke ønsker at der skal 3D secure på alle transaktioner, men kun på transaktioner over 30 euro (225 kr, som er minimum for at overholde PSD2), så skal du opsætte et 3D Secure filter).

Hvis du vil være på forkant kan du allerede nu opsætte 3D Secure hos din betalingsgateway – så overholder du allerede reglerne nu, og så behøver du overhovedet ikke at bekymre dig d. 14 september.

Hvis du har brug for hjælp til opsætning af 3D Secure filtre, gennemgang af dit betalingsflow, og sikring af at din betalingsgateway understøtter 3D Secure, kan du kontakte os på info@bulldesign.dk. Vi kan rådgive og supportere dig med disse sager helt frem til d. 14. september til en fast pris.